Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Valthermond - WKE’ 16. Een gelijkspel vol spektakel.

31 oktober 2022 18:45

Een derby op het scherpst van de snede gespeeld eindigde zondagmiddag op ons sportpark “de Meent” in een 2 – 2 gelijkspel. Een derby uit het boekje, passie, emotie , inzet en veel strijd was er gedurende de gehele 90 minuten. Het spel was niet altijd even goed maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de spanning en vele kansen aan beide zijden. Vanaf Valthermond zijde begonnen we de wedstrijd niet goed. Er werden weinig duels gewonnen en aan de bal was het te onnauwkeurig. WKE was vooral in het begin dreigend via hun rechterkant. Na een omzetting bij Valthermond kwam hier geen gevaar meer vandaan. Veel duels speelden zich op het middenveld af. In de 40e minuut kreeg WKE een vrije schop te nemen op de rand van het strafschop gebied. Lorenzo Hendriks schoot de bal in de rechterbovenhoek achter onze keeper Noah. Met 0 – 1 gingen de beide ploegen de rust in.

Na de rust tapte Valthermond uit een ander vaatje en werden er meer duels gewonnen en was ook het spel aan de bal beter. In de 60e minuut viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Erik Jan Veerbeek wist vanuit een moeilijke positie de bal met een prachtige krul achter doelman Wim Kok van WKE te schieten. Hierna ging Valthermond op zoek naar de 2 – 1. In de 81e  minuut stoomde verdediger Jesper de Graaf via de linkerzijde op. Zijn voorzet werd echter door Brian Haak met de hand tegengehouden. Scheidsrechter Jeffrey Wolthof wees onberispelijk naar de penaltystip. Erik Jan Veerbeek wist hier wel raad mee. Stand 2 – 1. Het momentum lag daarna volledig bij Valthermond. Ongelukkig was het dan ook dat na een misverstand in de defensie van Valthermond,  WKE via Harold Wolters de 2 – 2 kon binnenschieten. In de laatste minuten kon het nog beide kanten opgaan waarbij de meeste kansen voor Valthermond waren. Yordy van der Laan zijn schot werd geblokt en gepakt door de keeper en Erik Jan Veerbeek schot onderkant lat . Aan de andere kant miste ook Henk Bakker nog een uitgelezen kans op de overwinning. Zo eindige deze wedstrijd in een  gelijkspel 2 – 2. De toeschouwers waren de grote winnaar deze middag. Zij hebben gedurende de gehele wedstrijd genoten van alle ingrediënten die deze wedstrijd in zich had. Passie, strijd , spanning tot de laatste minuut onder prima leiding van scheidsrechter Jeffrey Wolthof. Een derby op het scherpst van de snede gespeeld zoals een derby gespeeld behoord te worden.