Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Valthermond is het helemaal kwijt

5 februari 2018 12:00

Valthermond is het even helemaal kwijt. De ploeg die aan zeven wedstrijden genoeg had om de eerste periode binnen te hengelen morst de laatste tijd punten bij de vleet. Voor de feestdagen werd er al verloren van nummer laatst Ruinerwold, na de winterstop werd er moeizaam gelijk gespeeld tegen Zuidwolde, gevolgd door een oorwassing van jewelste door Olyphia.

<<Foto versalg>>

Met maar liefst een 5-1 nederlaag werden de Monkers door de Weststellingwervers met een sneue neus terug naar huis gestuurd.

Binnen de minuut ging het al fout voor de bezoekers. Rick Schlimbach koos voor de altijd gevaarlijke optie van een breedte bal, welke prompt werd onderschept. Ron Bethlehem profiteerde dankbaar. Voordeel van zo’n vroege tegentreffer is dat er nog tijd genoeg rest om orde op zaken te stellen. Valthermond probeerde ook zeker om de bakens te verzetten, maar opnieuw kwam het manco van de laatste weken aan het licht. Het scheppen van kansen gaat momenteel moeizaam bij de equipe van Bart Hartman. Bijkomend euvel was dat, waar in de voorafgaande wedstrijden ook weinig kansen werden weggegeven, nu bijna iedere voorwaartse bal van Olyphia dreiging opleverde. Zo had de thuisploeg pech dat verdediger Joran Vrind de bal maar half raakte en zag Ron Bethlehem een kopbal op de paal belanden. Namens de gasten had Edwin Drenth nog een aardige volley in petto die volgens veel blauw witten met de hand gestopt werd. De spits gaf zelf na afloop toe dat van hands geen sprake was. Op slag van rust deelde Olyphia eigenlijk de genadeklap al uit. In een tijdsbestek van enkele minuten werd de voorsprong uitgebreid naar een drietal goals. Kevin Capello was beide keren het goudhaantje.

Even leek het erop dat Valthermond na de pauze alsnog voor een stunt kon zorgen. Rick Schlimbach schoot met behulp van een blunderende doelman Knol weer wat hoop in de Valthermondse harten. Toen kort daarop Dion van der Laan alleen voor Knol opdook dacht iedereen al aan de aansluitingstreffer. Knol herstelde zich echter door nu met de voet redding te brengen. Zo’n beetje in de tegenaanval was opnieuw Kevin Capello trefzeker voor Olyphia, daarmee alle hoop aan gruzelementen schietend. Na een uur spelen maakte verdediger Jeroen Dolstra de afgang compleet door een corner binnen te koppen. Dat Demy te Velde in de slotfase oog en oog met Knol nog naast mikte was misschien wel symptomatisch voor het Valthermondse spel.