banner9.jpg

Valthermond boekt dubbele winst bij Germanicus

Publicatiedatum: 02 october 2017
Tijdens de rust gaf eigenlijk niemand nog een cent voor de kansen van Germanicus. Voor de pauze heerste Valthermond op het sfeervolle sportpark De Pampert in Coevorden en de 2-0 voorsprong van de Mondkers was meer dan verdiend. Zeven minuten na de pauze stond er echter 2-2 op het scorebord en vreesde de Valthermond aanhang. In de het restant van de tweede helft boekte Valthermond eigenlijk twee overwinningen. Middels een 2-3 eindstand gingen de punten mee naar Valthermond, maar ook in de wijze waarop de ploeg van Bart Hartman zich herpakte school winst. Waar in het verleden bij tegenslagen de koppies gingen hangen, knokte de ploeg zich nu terug in de wedstrijd. Assistent trainer Albert Koops stipte het meteen na het eindsignaal van scheidsrechter Postma dan ook aan: ” De jongens hebben naast het goede voetbal van de eerste helft ook karakter getoond. Daar schuilt misschien wel onze grootste winst van vandaag. Vorig jaar hadden we zo’n wedstrijd verloren.” <<Foto verslag>> - <<Video veslag Onze Club>>


De bezoekers waren duidelijk de baas in het eerste gedeelte van de wedstrijd en dat resulteerde binnen de tien minuten in een voorsprong. Jesper de Graaf gaf de voorzet, Edwin Drenth stond weer eens op de goede plaats. De aanvalsleider had even later pech dat hij een voorzet van Demy te Velde naast volleerde. Rond het half uur spelen werd de thuisploeg voor het eerste gevaarlijk. Marco Verhoef vond met een verre pass Stan Ypenburg, maar die moest zijn meerdere erkennen in Xander Bouwma, de stand in voor doelman Erwin Timmer. Kort daarop verdubbelde Valthermond de voorsprong. Tom Meijers vond Edwin Drenth, die vervolgens Te Velde een niet te missen kans schonk. Op slag van rust had Drenth ook de derde Valthermondse treffer moeten maken, maar nu strandde de spits op doelman Vincent Beugelink.

Vijftien minuten pauze, een kop thee en een donderspeech van trainer Eric Prins kunnen veel veranderen. Koud uit de kleedkamers was daar de Coevorder aansluitingstreffer. Balverlies van Alwin Braakman werd door Stan Ypenburg afgestraft. Demy te Velde leek de marge al snel weer te verdubbelen, maar zag zijn treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Postma. In de tegenstoot viel de gelijkmaker. Marco Verhoef ramde de bal na een vlotte counter vol in de kruising.

Valthermond toonde echter karakter en herpakte zich. Drenth schoot eerst op aangeven van Te Velde wederom in het zijnet, waarna een strafschop Valthermond de winst bracht. Jordi Beeksma gooide ziel en zaligheid in de strijd om Jens Bulle het scoren te beletten, maar beroerde hierbij de bal met de hand. Postma stond er bovenop en was streng, doch rechtvaardig. Uitblinker Te Velde schoot Valthermond naar de verdiende winst. 

https://www.facebook.com/OnzeClubDrenthe/videos/1831351913558934/