banner9.jpg

Sublieme tweede helft brengt Valthermond de zege

Publicatiedatum: 10 october 2017
Ruim een uur voor aanvang van het duel Valthermond tegen VV Heerde stond de Valthermondse selectie te applaudisseren voor Jan Scherpenisse. De huisarts van het dorp was geheel op eigen initiatief nog druk bezig met het maaien van het hoofdveld op sportpark De Meent. Om kwart voor vier mocht de selectie van Bart Hartman zelf een welverdiend applaus in ontvangst nemen. Met name in de tweede helft van de partij speelden de Mondkers foutloos, wat resulteerde in een 4-0 zege. Uitblinkers benoemen gaat niet. Daarvoor was de  collectieve prestatie gewoon te goed. <<foto verslag>>

Voor de pauze waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en waren de kansen dan ook schaars, zonder dat er sprake was van een saai duel. Daarvoor speelde zowel Valthermond als VV Heerde te goed. Voor de bezoekers kwam Tristan Keijl iets te laat om een voorzet van Mike Bronsink binnen te werken. Voor de thuisploeg strandde Demy te Velde op doelman Jordy van Leeuwen en werd een poging van Rick Schlimbach gekraakt. Waar iedereen al rekening hield met een 0-0 ruststand was daar toch ineens de voorsprong voor de Monkers. De bezoekers kregen een vrije trap van Alwin Braakman niet goed weggewerkt, Demy te Velde bracht opnieuw in, en kilometervreter Jens Bulle kopte raak. Een tik die de Heerdenaren niet meer te boven kwamen.

Na de thee was het alleen nog maar Valthermond wat de klok sloeg en het wachten was dan ook op een verdubbeling van de voorsprong. Jens Bulle mikte naast, Tom Meijers zag zijn goal vanwege buitenspel afgekeurd en Rick Schlimbach kopte over. Rond het uur spelen klonken de oh’s an ah’s over sportpark De Meent. Alwin Braakman zette de aanval op, de kaats was van Edwin Drenth en Demy te Velde ramde de bal vanaf zestien meter vol in de kruising. Een plaatje van een treffer.

De thuisploeg bleef volle bak spelen en de kansen regen zich nu aaneen. Van Leeuwen tikte een voorzet van Jesper de Graaf ternauwernood over de lat, maar in de aansluitende corner was het wel prijs. Rick Schlimbach gaf het laatste zetje. Demy te Velde schoot vervolgens de eindstand op het scorebord. Met links krulde de aanvaller de bal, wellicht met enig fortuin, wederom in de kruising.

Mocht er al iets op het Valthermondse spel aan te merken zijn, dan is het misschien het feit dat de score niet verder uitgebreid werd. Zo kopte invaller Dion van der Laan op de lat, een voorbeeld wat Edwin Drenth volgde. Te Velde en Schlimbach hadden pech en zagen hun inzetten van de lijn gehaald. De 17-jarige Lars Eding mocht voor het thuispubliek zijn officiële debuut maken.